Alytaus sveikuolių paruošti sveiko maisto patiekalai sužavėjo spalvomis

Alytiškiai pristato savo stalą

Grilis ir iškyla neapsiriboja vien šašlykais ir traškučiais. Tai įsitikino tie, kurie lankėsi sveiko maisto šventėje Vilniuje. Praėjusį šeštadienį Sapiegų rūmų parke šurmuliavo kasmetinė Sveiko maisto šventė, kurios tema buvo grilio ir iškylos patiekalai. Jau daugiau nei 20 metų Palangoje ir Kaune Lietuvos sveikuolių sąjungos organizuojamas renginys, pirmą kartą kvietė vilniečius ir miesto svečius į šalies sostinę paragauti sveiko maisto patiekalų. Šventės metu vyko konkursas, kuriame prisistatė net 9 komandos, tarp kurių buvo ir Alytaus sveikuoliai. Mitybos profesionalų ir sveiko gyvenimo būdo propaguotojų komanda, kurią sudarė Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Lukrecija Augustaitytė, šefė Aida Matulevičiūtė, mitybos specialistė Kristina Bondar, sportininkas Andžej Michmel ir sveiko gyvenimo būdo treneris Alanas Dzeranovas, šių metų nugalėtojais išrinko komandą Food Fantasy, pateikusią itin originalius, sveikus vegetariškus patiekalus. Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas“ komanda, pristačiusi „SlowFood“ patiekalus, tarp kurių buvo medus su dilgelėmis ir aronijomis, moliūgo-linų užtepėlė, speltos miltų krekeriai, saulėgrąžų chalva, veganiški burgeriai ir sausainiai su obuoliais, neliko nepastebėti. Dzūkams atiteko gausios lankytojų simpatijos, diplomas bei dovanos už spalvingiausią stalą. Už geriausią patiekalą -desertą, apdovanota Žaliosios dėžutės komanda, blogerės „Valgykime sveikiau“, nominuotos Iškylos deivėmis. Šių metų konkursas džiugino sveikų, originalių, vegetariškų patiekalų gausa ir įvairove. Didelis dėmesys skirtas ir ekologijai – veikė Kūrybos kampas 360 zero waste dirbtuvės, naudoti cukranendrių ir krakmolo suyrantys indai. Šventės metu lankytojai galėjo dalyvauti Aidos Matulevičiūtės ir Andžej Michmel paskaitose, praktinėse dirbtuvėse išmokti pasigaminti sveikų veganiškų desertų, kepti naminę duoną, ruošti patiekalus vaikams, išmokti jaunystę išsaugančių bei žaliavalgiškų patiekalų paslapčių, o taip pat paragauti patikusių konkurso dalyvių patiekalų. Visą dieną trukusią sveiko maisto šventę vainikavo virtuvės šefų gaminta vakarienė iškylos tema, kurią lydėjo jaunųjų bardų koncertas. Dalyviai galėjo pasimėgauti trimis patiekalais po atviru dangumi, šauniai leisdami laiką su bendraminčiais prie rudeniškai dekoruotų stalų.

Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas“ informacija

Dariaus Minsevičiaus nuotraukos

Taip pat skaitykite...